Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kahvaltılık sos tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Domates ve biberin mükemmel uyumu ile lezzet patlaması yaşatacak bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Kahvaltıda yeni lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz, bu ev yapımı kahvaltılık sos tarifi ile tanışın. Adım adım kolay tarifiyle, kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve renkli geçecek.

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı, ev yapımı bir sos ile daha da özel hale getirmeye ne dersiniz? Bu tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Kahvaltılık Sos Tarifi

Malzemeler

1,5 kg. domates
2 diş sarımsak
4 adet kapya biber
6 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kaya tuzu

Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?

Domatesleri güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve mutfak robotundan ektikten sonra bir tencereye alın.

Tencerenin altını açın ve o sırada biberleri temizleyip sarımsaklarla birlikte aynı şekilde robottan çekin ve tencereye ekleyin.

Suyunu çekip koyulaşmaya başladıktan sonra içine sirke zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Maydanozu ince ince doğradıktan sonra onu da ekleyin. Bir kez daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Sterilize ettiğiniz kavanozlara sıcak sıcak doldurun ve kapağını kapatıp ters çevirin ve soğuyana dek bu şekilde bekletin. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edin.

Pişirme Önerisi

Suyunu çekip iyice koyulaştıktan sonra sirke ve zeytinyağını eklemeniz önemlidir.

Ev yapımı kahvaltılık sosumuzla, sabahlarınızın daha lezzetli ve renkli geçeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay ve pratik bu tarif, kahvaltılarınızı zenginleştirecek ve sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacak. Sofranızda sağlıklı ve lezzetli bir dokunuş yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kahvaltılar artık daha eğlenceli, daha lezzetli ve daha sağlıklı geçecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi