Hat eserler Macaristan'a konuk oluyor Hat eserler Macaristan'a konuk oluyor

Çorum Halk Eğitimi Merkezi tiyatro kulübü tarafından hazırlanan ve Yönetmenliğini Bilgehan Geniş ’in yaptığı 'Kahraman Doğa’ isimli eser çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Kahraman Doğa, okulların ardından bu kez de 31 Mayıs Çarşamba günü Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Konu hakkında bilgi veren kurum müdürü Sadık Efe “Çorum Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk kez kurulan tiyatro kulübüyle her yaş grubundan insanlara ulaşmak hedeflendi. Bu yolla Halk Eğitimi Merkezi’nin sadece büyüklerin değil 7’den 70’e tüm insanlara hitap etmesi sağlandı. Topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırmak, olaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazandırmak,  İşbirliği ve dayanışmayı öğretmek, estetik algıyı geliştirmek ile sanata olan ilgiyi arttırmak çocuğun duygusal gerginliklerden uzaklaşmasına ve bireysel sorunlarına çözüm üretmesine yardımcı olmak bakımından tiyatro çok önemli olduğunu  düşünerek çocuklarımıza ücretsiz olarak böyle bir hizmet vermeyi hedefledik. Daha doğru bir dünya istiyorsak ,çocuklarımızın geleceğini güvence altına almayı düşünüyorsak tiyatronun eğitsel ve toplumsal katkısını aklımızdan çıkarmamalıyız.” Dedi.

Kahraman Doğa adlı sahnelenen tiyatroda Çevreci Doğa, iyilik perisi, avcı ve hayvanlar arasında geçen  çevreyi kirletmemek, hayvan sevgisi, doğayı korumak gibi konular ele alındı.

Oyunda Doğa rolünü Fatma  Özkan, avcı rolünü Mustafa Longa, iyilik perisi rolünü Burak Mumcu, tavşan rolünü Hayriye Kocakara, sincap rolünü Oğuz Mandacı, ayı rolünü ise Osman Sefa Demirkan oynadı.

Mukadder Akaydın İlkokulu, Buhara Kültür Merkezi ve Hürriyet İlkokulu’nda sahnelenen oyun Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 31 Mayıs Çarşamba günü Devlet Tiyatro Salonunda iki seans halinde tüm çocuklar için sahne alacak.

Haber Merkezi