İSTANBUL (AA) - Akbank ve TurkishWIN işbirliğiyle gerçekleşen "BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı"nda ilk döneme başlandığı duyuruldu.

Zeray İnşaat, "Bahar" kampanyasında belirlediği hedeflerini gerçekleştirdi Zeray İnşaat, "Bahar" kampanyasında belirlediği hedeflerini gerçekleştirdi

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank'ın destekleriyle gerçekleşen, TurkishWIN’in öncülüğünde yürütülen BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı'nın ilk dönemi, Divan Kuruçeşme'de düzenlenen açılış etkinliğiyle başladı. Buluşmada, girişimci kadınlar ve mentörler, ekosistem paydaşlarıyla bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımında bulundu.

Türkiye'nin öncü kuruluşları arasındaki 15 TurkishWIN paydaşı tarafından desteklenen program kapsamında, 100 girişimci kadın, 100 mentörden bire bir destek alarak girişimlerine güç katacak. 6 aylık program süresince, her bir girişimci, işi, sektörü ve bireysel ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik alacak ve dahil oldukları güçlü ağ ile yeni işbirlikleri olasılıklarından da yararlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, banka olarak insan odaklı sürdürülebilirlik yaklaşımıyla hayatın her alanında değer yaratmaya odaklandıklarını belirterek, "Bu kapsamda önceliklendirdiğimiz kapsayıcı ve eşit fırsatlar için uzun yıllardır yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz. Bunun bir yansıması olarak, kadın KOBİ'ler ve işletme sahiplerine yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde kapsayıcı finansal çözümleri hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

- "İşletme sahibi kadınların sayısı yüzde 50 arttı"

Girişimci kadınların, teminat sorununa çözüm getirmenin yanı sıra mentörlük, danışmanlık ve eğitimlerle yanlarında yer aldıklarını vurgulayan Oğuz, 2023 yılında hızlandırdıkları bu çalışmalarla destek sundukları işletme sahibi kadınların sayısını, bir önceki yıla göre yüzde 50 artırdıklarını, bu oranı genişletme hedefiyle ilerlediklerini belirtti.

Oğuz, "Ülkemizde fırsat eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya destek sunma hedefiyle hayat bulan BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programımızı, güçlü iş ortaklarımızla hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Böylece her yıl 100 girişimci kadının işlerini ileri taşımalarında rol alacağız. Türkiye'de sürdürülebilir gelişim için birlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TurkishWIN'in kurucusu Melek Pulatkonak ise kadınların ekonomideki rolünün artmasının öneminden bahsederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin değerlendirmediği en büyük doğal kaynak, kadınlarımız ve gençlerimiz. Kadınların istihdama katılımda eşit fırsatlar sunmadıkça ve kadınlarımızı ekonomiye dahil etmedikçe, ülke ekonomimizin potansiyelinde büyümesi ve sürdürülebilir bir kalkınma modeline geçmesi mümkün değil. 2010 yılından bugüne, kadınların sevdikleri meslekleri keşfetmelerine destek olma hedefiyle paydaşlarımızla yüz binleri harekete geçirdiğimiz mentörlük programlarımızın arasında, BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programımızın yeri, çok özel. Akbank ise mentörlük programımızın hayal ortağı ve yoldaşı. Kadın girişimcilere sunduğu destekler sayesinde edindiği iç görülerle, programımızı daha da güçlendiren Akbank'ın liderleri ve çalışanlarına, özellikle de şube müdürlerine, verdikleri destek için içten teşekkür ediyoruz."

BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı; Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, TÜBİTAK, TÜSİAD, TÜRKONFED, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği, Arya Women Investment Platform, Endeavor Türkiye, EBRD, DEİK, Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknopark, GYİAD Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Ankara TEKMER, Van Teknokent ve Viveka'nın katkılarıyla gerçekleşiyor.