Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek, süt içermeyen krep tarifini keşfedin. Hem tatlı hem de tuzlu alternatiflerle uyumlu bu krep, her damak zevkine hitap ediyor.

Sütünüz bitti ve krep yapmak istiyorsunuz? Endişelenmeyin, çünkü sütsüz krep tarifimizle kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Süt kullanmadan krep yapmanın mümkün olduğunu gösteren bu tarif, krep severlere yeni bir perspektif sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu krep, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tutam şeker

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
Unu üzerine ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
Bir yüzeyi piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.

Editör: Haber Merkezi