Tatlı krizlerine son verecek, çikolata ve krema aşkını bir araya getiren profiterol tarifi ile karşınızdayız. Evde, pratik ve lezzetli profiterol yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte size her adımı detaylı anlatılmış bir tarif.

Misafirleriniz için harika bir tatlı mı arıyorsunuz? Profiterol tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi lezzetiyle büyüleyeceksiniz. Adım adım profiterol yapımı için rehberimizi takip edin.

Çikolata ve krema tutkunları için mükemmel bir tarifimiz var: Profiterol! Hem kolay hem de çok lezzetli olan bu tatlıyı evde yaparak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak enfes profiteroller hazırlayabilirsiniz.

Lezzetin sırları açığa çıkıyor: Misafirlerinizi mest edecek Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Lezzetin sırları açığa çıkıyor: Misafirlerinizi mest edecek Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

TARİF

İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Notlar: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.

Profiterol, çikolata ve krema sevenler için vazgeçilmez bir tatlıdır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile, misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Adım adım tarifimizi takip ederek mükemmel profiterol yapabilir, tatlı keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi