Sodalı kek, çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hızlıca hazırlanan bu kek tarifi, mis gibi kokusuyla evinizi saracak ve misafirlerinizi memnun edecek.

Aniden gelen misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, sodalı kek tam size göre. Sadece birkaç basit malzeme ile kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Kek yapmak bazen zorlayıcı olabilir, ama sodalı kek tarifi ile her zaman mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Soda, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayarak yumuşacık bir yapı kazanmasına yardımcı olur.

Bu lezzetli ve pratik sodalı kek tarifi ile kek yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Adımları takip edin ve aileniz ile birlikte bu harika lezzetin keyfini çıkarın.

SODALI KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

3 adet yumurta

Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker (Beyaz ya da esmer şeker kullanabilirsiniz.)

1,5 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 şişe soda (maden suyu)

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle kekiniz için kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Unu pürüzsüz hale getirmek için eleyin.

Derince bir kabın içine 3 yumurtayı kırın, 1 su bardağı şekeri yavaşça ilave edin ve mikser yardımı ile ya da elde hızlıca çırpın.

Kekinizin iyi kabarması için yumurta ve şekeri, mayonez kıvamı alana kadar çırpmalısınız.

Ardından sıvı yağı yavaşça ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin.

Çırpma işlemini sürdürürken sodayı da azar azar ekleyin. Sodanın tamamını bir anda eklerseniz karışım aniden kabarabilir.

Sodanın ardından elediğiniz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

Unun topaklanmasını önlemek için yavaşça ve karıştırdıkça ekleyin.

Kek harcınız hazır hâle geldikten sonra önceden yağladığınız kek kalıbına yavaşça dökün.

Kek kalıbının yarısını doldurduktan sonra kalan harcın içine 3 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın.

Kalıbın kalan yarısını kakaolu harç ile doldurun.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizi ara ara kontrol ederek 30 dakika kadar pişirin.

Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kekin dağılmasını önlemek için soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve istediğiniz boyutta dilimleyin.

Arzu edenler üzerine pudra şekeri gezdirerek servis edebilir.

Sodalı kekiniz hazır.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sodalı kek tarifi, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Sodanın keke kattığı yumuşaklık ve hafiflik ile kekleriniz artık daha lezzetli ve daha kabarık olacak. Bu tarif ile kek yapımı artık çok daha eğlenceli ve tatmin edici. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi