Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Evde mücver yapmak isteyenler için harika bir tarif! Kabak ve havuçla zenginleştirilmiş mücver, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte adım adım hazırlanışı...

Lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışında olanlar için mücver tarifi mükemmel bir seçenek. Kabak ve havuçla hazırlanan bu lezzetli tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak.

Sağlıklı yemekler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte, adım adım kabak ve havuçlu mücver yapımı ve lezzetin sırları.

MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Mücver tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunarak, her sofranın vazgeçilmezi olmaya aday. Kabak ve havuçla zenginleştirilmiş bu tarif, hem pratik hem de doyurucu. Deneyin ve sağlıklı atıştırmalıkların keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi