Tiramisu, İtalya'da doğsa da evrensel bir tatlıdır. Farklı damak zevkleri olan ülkelerin birçoğunda oldukça sevilen ve rağbet gören bir pasta türüdür. İşte, evinde tiramisu yapmak isteyenler için kolay ve pratik tiramisu tarifi!

TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler:

1 paket kedi dili bisküvi ya da hazır pasta keki

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığıtoz şeker

1 bay bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için;

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığı toz şeker

200 gram labne peyniri

Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.

Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.

Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.

Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.

Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.

Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.

Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.

Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.

Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.

Evde kolay tiramisu tarifi ile misafirlerinizi büyüleyecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Kolay yapımı ve lezzetiyle bu tiramisu, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi