İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda, öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 249 artarak, 23 bin 84'e ulaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 94 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 249 Filistinliyi öldürdüğü ve 510 kişiyi yaraladığı belirtildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte "17 katliam" gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 23 bin 84'e, yaralananların sayısının ise 58 bin 926'ya çıktığı kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimindeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlediği, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

İsrail uçakları, Refah'ın güney bölgeleri ile Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Refah'ın güney bölgeleri ile Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı.

Nuseyrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarda Filistinli "Zureyd" ailesinin evi de vuruldu.

İsrail'in bombardımanı nedeniyle onlarca ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

İsrail güçleri, Tulkerim'e düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü

Filistin devlet televizyonu, İsrail güçlerinin Tulkerim'in Ektaba kasabasına baskın düzenlediği ve Filistinlilerle çatışmaya girdiğini duyurdu.

İsrail güçlerinin Filistinli 3 gence ateş ettiği, yaralı bir genci de gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Tulkerim'deki baskında, Yusuf Ali el-Huli (22), Ahid Selman Musa (23) ve Tarık Emced Şahin'in (24) İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldüğü ifade edildi.

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Kızılay ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine de engel olduğunu bildirdi.

İsrail Miras Bakanı Eliyahu, saldırılarda evlerinden olan Gazzelilerle dalga geçti

Aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu, İsrail'de televizyon kanalında bir sunucunun, "Gazze nüfusunun nakledilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerini destekleyip desteklemediğine" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Eliyahu, "Bahsettiğimizin kesinlikle (Gazzelilerin) nakledilmesi olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Biz konutlarını iyileştirmek isteyen Gazzelilerden bahsediyoruz." demesi üzerine sunucular bakanın cevabına gülerek tepki verdi.

Aslında önerdiklerinin bu koşullarda yaşamak istemeyen Gazzeliler için "gönüllü göç" olduğunu dile getiren Eliyahu, "nakledilmenin" kesinlikle uygulanması gerektiğini savundu.

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin mülklerine saldırdı

Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre Yahudi yerleşimciler, El Halil kentine bağlı Turkumiya beldesi kırsalındaki Ferş el-Hava bölgesinde Filistinli Mecdi Hicazi, Ahmed Ebu Raiya, Tarık Zabayine, Ahmed Ebu Rızk ve Nur Garib’e ait tarım arazilerini tahrip ederek, ürünler için kullanılan yapıları yıktı.

Yahudi yerleşimciler, aynı bölgede Filistinli İbrahim el-Merkatın’a ait tarım arazisinin çevresindeki surları yıktı ayrıca üzüm ve zeytin ağaçlarıyla dolu 20 dönümlük araziyi de buldozerlerle kazarak tahrip etti.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi üyelerinden aktivist Süleyman el-Merkatın, bu saldırıları gerçekleştirenlerin çevredeki Adora Yahudi yerleşim birimi sakinleri olduğunu ve Filistinlilerin mülklerine sürekli saldırıda bulunduklarını belirtti.

Merkatın, Yahudi yerleşimcilerin mülklerine ve arazilerine yönelik saldırılarını engellemek isteyen Filistinlilerin bölgeye yaklaşmasına ise İsrail güçlerince izin verilmediğini kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerden Beytüllahim’de tarihi alana baskın

Öte yandan WAFA'ya göre Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine bağlı Cennata beldesindeki tarihi alana da baskın düzenleyerek eserlere zarar verdi.

Cennata Belediye Başkanı Sami ez-Zeyr, Yahudi yerleşimcilerin beldeden geçen çevre yolu yakınındaki tarihi Ayn Hamda Su Çeşmesi ve çevresindeki alanda kazı çalışmaları başlattığını belirtti.

Zeyr, Yahudi yerleşimcilerin bu çalışmayı alanı istila etme amacıyla başlattıklarına dikkati çekerek, buraya el koymalarının bölgede yüzlerce dönümlük araziyi istila etmenin başlangıcı olacağını vurguladı.

İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinden güneye geçmeye çalışan kadını vurduğu anlar ortaya çıktı

Çıraklıktan patronluğa: Çorum'un girişimci kadını Veresiye aldığı makinelerle kendi atölyesini kurdu Çıraklıktan patronluğa: Çorum'un girişimci kadını Veresiye aldığı makinelerle kendi atölyesini kurdu

İsrail güçlerinin işgal altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde elinde beyaz bezle ve yanındaki bir çocukla bölgeden ayrılmaya çalışan bir kadını vurduğu anlara ait görüntü sosyal medyada yayımlandı.

Middle East Eye'nin elde ettiği görüntünün 12 Kasım'da Gazze şehir merkezinde kaydedildiği belirtildi.

Görüntüde, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda sivilin ellerinde beyaz bayraklarla bölgeden ayrılarak güneye gitmeye çalıştıkları görülüyor.

Yanlarına alabildikleri birkaç poşetle yola çıkan Filistinli siviller bir sokakta ilerlemeye çalışıyor. Grubun önünde yer alan bir kadın, elinde beyaz bez ve yanındaki çocukla bir sokağa doğru ilerlerken silah sesi duyuluyor.

O anda vurulan kadın yere yığılırken yanındaki çocuk ve gruptaki diğer Filistinliler panikle sağa sola kaçıyor. Görüntüyü yakındaki binadan kayda alan kişinin "kadın vuruldu" dediği işitiliyor.

Grupta yer alan bir Filistinlinin vurulan kadına yardıma gittiği yer alan görüntüde, olayın sonrasına ilişkin bir detay bulunmuyor. Vurulan kadının kimliği ve akıbeti ise bilinmiyor.

İsrail keskin nişancılarının Gazze'de Filistinli sivilleri hedef aldığına ilişkin görüntüler sık sık gündeme geliyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Şatı Mülteci Kampı'nda İsrail keskin nişancılarının vurduğu bir baba ile küçük kızının görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

Kassam Tugayları: İsrail, başarısız bir rehine kurtarma operasyonu gerçekleştirdi

Kassam Tugayları, İsrail güçlerinin El-Bureyc Mülteci Kampı'ndaki "başarısız" esir kurtarma girişimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, direniş güçlerinin "İsrailli esiri kurtarmak için onun bulunduğunu düşündükleri yere sızan İsrail güçleriyle çatışmaya girdiği" kaydedildi.

İsrail güçlerinin çatışmada öldüğü ve yaralandığı, ekipmanlarına el konulduğu ve esir kurtarma girişiminin de başarısızlıkla sonuçlandığı aktarıldı.

İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

Kassam Tugayları Tel Aviv'e roket saldırısı düzenledi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 94. gününde devam ederken Gazze'deki direniş güçleri de İsrail kentlerini roketlerle hedef alıyor.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de işlediği katliamlara karşılık Tel Aviv'in roketlerle vurulduğu belirtildi.

Kassam Tugayları daha sonra salvo şeklinde fırlatılan roketlerin görüntüsünü yayımladı.

Öte yandan, İbranice yayın yapan Yediot Ahronot gazetesinin haberinde Rişon LeTsiyon, Tel Aviv, Ramle, Nes Ziona, Yashresh, Be'er Yaakov, Holon ve Lid kentlerinde uyarı sirenleri çaldığı belirtildi.

İsrail ordusunun açıklamasında da Gazze'den ülkenin orta kesimine 8 roket fırlatıldığı, bunlardan 3'ünün Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi ile etkisiz hale getirildiği, 4'ünün açık araziye düştüğü belirtildi ancak bir roketin akıbetiyle ilgili bilgi verilmedi.

İsrail ordusu son 24 saatte 19 askerinin yaralandığını duyurdu

İsrail ordusunun paylaştığı verilere göre, İsrail ordusunun Gazze’yi karadan işgal sürecine başladığı 27 Ekim’den bu yana yaralanan subay ve asker sayısı 1042'ye yükseldi.

Yaralı İsrail askerlerin 228'inin durumunun kritik, 374'ünün orta, 440'ının hafif olduğu kaydedildi.

Gazze'ye kara harekatının başladığı 27 Ekim'den bu yana yaralanan İsrail askerlerinden 453'ünün hala hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Ordu ayrıca 7 Ekim’den bu yana yaralanan subay ve askerlerin sayısının, 375'i ağır, 647'si orta ve 1416'sı hafif olmak üzere 2 bin 438'e çıktığını belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den itibaren 176'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 510 askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.