Hatay mutfağının zenginliği içinde özel bir yere sahip olan borani, sofralarınıza sağlık ve lezzet getiriyor. Ispanak ve yoğurdun buluştuğu bu tarif, kolay yapımıyla da gönülleri fethediyor. Adım adım ıspanaklı borani tarifimizle mutfağınıza lezzet katın!

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, Hatay'ın ünlü ıspanaklı borani tarifine göz atın! Bu pratik tarifle, kısa sürede nefis bir yemek hazırlayabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. İşte adım adım borani yapımı!

Hem pratik hem de besleyici bir yemek arıyorsanız, Hatay mutfağının gözde tariflerinden borani tam size göre! Ispanak ve yoğurtla hazırlanan bu lezzet, sofralarınızın yeni favorisi olacak. İşte ıspanaklı borani tarifi!

MALZEMELER

1 soğan
Yarım kilo ıspanak
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kırmızı biber

TARİF

Bir tavada soğan ve 2 kaşık zeytinyağını sarımsaklarla birlikte kavurun.
Yıkayıp doğradığınız ıspanakları da ekleyin ve pişene dek kavurun.
Soğumaya bırakın.
Soğuyunca yoğurt ile karıştırın.
Üzerine yağda kızdırdığınız kırmızı biberleri gezdirip servis edin.

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Bu tarifle, Hatay'ın eşsiz lezzetlerinden biri olan ıspanaklı boraniyi kolayca hazırlayabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi