Vatan hainlerini şiddetle kınadığını 15 Temmuz’un milli irade, milli birlik ve ülkücü bir direnişle zafere dönüştüğünü belirten Başkan İsmail Deli “15 Temmuz günü teröristlerin vatanı bölmek Devleti ele geçirmek için yapmış oldukları alçak darbe girişimi sonucu 251 vatan evladı şehit olurken 2 bin 196 vatandaşımız da gazi olmuştur. Rabbim bu vatan evlatlarının hepsinden razı olsun. Haklarını bu yüce Türk milletine helal etsinler” dedi.

Çorumlu Selman Öğüt'ün Rektörlük görevi sona erdi Çorumlu Selman Öğüt'ün Rektörlük görevi sona erdi

Başkan İsmail Deli, “Ülkemize karşı ihanet içinde olan, emirleri Vatikan ve pensilvanyadan alanlar, bir dolara satılmış hainler, bu milletin  kendi silahını yine bu milletin kendisine  çevirmişlerdir.Ancak hesap edemedikleri şey bu milletin "mesele vatansa canın da cananında bir kıymeti yoktur" diyen Milliyetçi, ülkücü Hareketini  unutmuş olmalarıdır.Yüce Türk Devletinin sinsice kılcal damarlarına sirayet etmiş hainler Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" Dediğini unutan gafillerdir. Bu topraklar için  bu millet Kürdü ile Türk'ü ile canlarını, kanlarını feda etmişlerdir.Bu aziz topraklar ve bu millet dualıdır bre hainler.Biz bu coğrafyada bin yıldır dostça kardeşçe barış içinde yaşıyoruz.Sizinde sizin ağababalarınızın bu kardeşliği bozmaya gücünüz yetmez. FETO, PKK, PYD gibi teröristlerin yurt içindeki ve yurt dışındaki uzantıları  unutmasınlar ki: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ve ordusu ile hamdolsun dimdik ayaktadır.Biz ülkücüler olarak hainlere şöyle haykırıyoruz: Ruhumuzu kandırdık Orhun’un kaynağından, bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur, Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur. Kürşat’ın kırk çerisi, Alparslan’ın süvarisi, Fatih Sultan Mehmet’in Ulubatlısı, Gazi Mustafa Kemal’in geri dönmeyi düşünmeyen farklı bedenlerdeki aynı ruhtur, Ömer Halisdemir, Eren Bülbül, Fethi Sekin gibi yiğitlerin  bedenlerinde vücut bularak hainlere gerekli dersi vermiştir” ifadelerine yer verdi.

Başkan İsmail Deli son olarak, “15 Temmuz gecesi bu topraklar için canını vermiş şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Mustafa Kemal ve milli mücadelede emeği geçen atalarımıza Allahtan rahmet diliyor, aziz hatıralarını canımız pahasına koruyacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz. Rabbim Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Çılgınlık ülkücü bir erdemdir. Geçmişte yaptık yine yaparız'' diyerek sözlerini tamamladı.