İHH İnsani Yardım Vakfı'nın başlatmış olduğu “Filistin için yola çık” Filistin Özgürlük Konvoyu kapsamında, tüm Türkiye'den vatandaşlar konvoylar halinde Adana İncirlik üssüne doğru yola çıktı.,

Mustafa Palancıoğlu Kayseri Liselilerle buluştu Mustafa Palancıoğlu Kayseri Liselilerle buluştu

Harekete öncülük eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı duyurusunda, tüm dünyaya şu şekilde seslendi:
"Biz İncirlik üssüne doğru gideceğiz.  Türkiye halkı ayağa kalkın. Binlerce insan olarak yola çıkın. Evlerinizde durmayın. Yatmayın, uyumayın, çocuklar ölüyor. Bu çocukların ölümüne sessiz kalırsanız, bizim çocuklarımıza da aynısı yapılacak. 
Amerikan üsleri Türkiye'yi dört bir yandan kuşatmış durumda. Bu üsler Türkiye'yi işgal etme planlamasıdır. Ve bunun en önemli koordinasyonu İncirlik’te ve Kürecik'te yapılmaktadır. Buralar sanıldığı kadar masum değillerdir.
Mesele yalnızca Filistin meselesi değildir. Mesele siyonizmin dünyayı işgal etme meselesidir.
Ey Hıristiyan alemi! Ayağa kalkma zamanı değil mi? Üçüncü Dünya Savaşı geliyor. Ve koşarak geliyor. Üçüncü Dünya Savaşı'nı durduracak sadece halklardır. İyi insanlar, merhametli insanlar, merhametli halkların kardeşliği, ayağa kalksın. Ne güzel eylemler yaptınız Londra'da, Barcelona'da, Berlin'de, Paris'te, Latin Amerika'da, Afrika'da, Endonezya'da dünyanın her tarafından halklar harekete geçti. Siyonist sistemini çökertecekler.
Buradan Avrupa halkına ve Amerika halkına çağrıda bulunuyorum.  Siyonizm sizi işgal etmiş ve liderleriniz siyonist  uşağıdır. Bunlar sadece Filistin'e bomba atmıyorlar sizi de sömürüyorlar. Siyonizmin işgal ettiği en büyük toprak Amerika halkının yaşadığı topraklardır. Özgür düşünceye sahip olan Amerika halkı,  ayağa kalkın ve hakkınızı arayın. Beyaz Saray’ın önüne gidin.”
Çorum İHH’dan yapılan açıklamada; “Bizler de Çorum İHH olarak, zulme sessiz kalmayı bir zulüm olarak gören ve meselenin ciddiyetinin farkına varabilen, tüm duyarlı halkımızı 5 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Adana İncirlik üssünde buluşmak üzere özel araçları ile birlikte bu harekete katılmaya davet ediyoruz” denildi.