Mehmet Alafoğlu son yolculuğuna uğurlandı Mehmet Alafoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti, programlara yoğun ilgi gösterdi.

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili, dualarla idrak edildi. Sungurlu genelinde düzenlenen programlarda eller semaya, diller duaya, gönüller Mevla’ya açıldı.

Günahlardan kurtuluş, af ve bağışlanma anlamına gelen Berat Kandili’nde camileri dolduran vatandaşlar geceyi idrak etmek için namaz kılıp dua etti. Akşam namazında camilere gelen vatandaşlar, namazlarını kıldıktan sonra okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.

Kandil dolayısıyla İlçemiz Ulu Camii’nde ve diğer tüm camiilerde program düzenlendi. Programda, din görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, salat-ü selam, tesbihat, ilahi ve mevlitten bahirler okundu.

İlçe Vaizi Eyup Lale,  “Berat Kandili Özel Programı”na katılarak gecenin önemi hakkında sohbet gerçekleştirdi. Lale kandillerin manevi feyiz ve bereketleri ile bunalan gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran önemli zamanlar olduğunu belirtti.  İlçe Vaizi Lale İslam alemi ve tüm insanlık için dua etti, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın pek çok yerinde yaşanan zulmün sona ermesi için niyazda bulundu.