Erciyes Üniversitesi’nde 9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi başladı Erciyes Üniversitesi’nde 9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi başladı

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), aralarında Hitit Üniversitesi’nin de yer aldığı 9 üniversite için başlattığı rektör adaylık başvurularını geçtiğimiz hafta sona erdirdi. 

Hitit Üniversitesi'nden ve üniversite dışından pek çok akademisyen, rektörlük için başvuruda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından, adaylar mülakat aşaması için çağrıldı.

Edinilen bilgilere göre; Hitit Üniversitesi mevcut Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'ün yanı sıra Prof. Dr. Selçuk Kendirli, Prof. Dr. Özcan Güngör, Prof. Dr. Hakan Güngüneş, Prof. Dr. Menderes Suçiçmez, Prof. Dr. İsmail Yıldırım, Prof. Dr. Dursun Ali Köse, Prof. Dr. İsmail Seyrek'in de aralarında bulunduğu pek çok isim Rektörlük için başvuruda bulundu.

Mülakatlar sonucunda belirlenecek olan 3 isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak ve Hitit Üniversitesi'nin yeni Rektörü belli olacak.

Yusuf Çınar