Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ziyaret ile ilgili, “Arca Savunma Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Terlemez ile ihtisaslaşma alanımız Makine ve İmalat Teknolojileri kapsamındaki ana hedeflerimizden olan savunma sanayi alanında yapabileceğimiz işbirliklerine dair verimli bir görüşme gerçekleştirdik.” dedi.

Feci kaza! Şoför uyudu, yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı Feci kaza! Şoför uyudu, yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı

Kalifiye eleman ihtiyacın karşılanması için Hitit Üniversitesi ile iletişim halinde olduklarını belirten İsmail Terlemez, “Bir AR-GE merkezi kurmayı planlıyoruz, Türkiye’nin dışa bağlılığını azaltmak istiyoruz. Türkiye’nin savunma sanayisi son yıllarda çok büyük yerlere geldi. Yurt dışındaki toplantılara artık şeref konuğu olarak davet ediliyoruz. Büyük işlere girişmezsek, her zaman küçük kalırız. Türkiye her zaman bir numaraya oynamak zorundadır. Biz de ‘Bayraktar’ gibi kendi alanımızda bayrak taşıyıcı bir firma olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.