Kazandibi, özellikle özel günlerde ve misafir sofralarında sıkça tercih edilen geleneksel bir tatlıdır. Yanık lezzeti ile ünlü bu tatlıyı evinizde yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz kazandibi tarifi!

Sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahip olan kazandibi, yapımı düşünüldüğü kadar zor olmayan enfes bir tatlıdır. Eğer siz de evde bu lezzeti denemek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız pratik ve tam tutan kazandibi tarifine göz atın.

MALZEMELER

Her öğüne yakışan Minik Bazlamalar: Herkesin konuştuğu tarif Her öğüne yakışan Minik Bazlamalar: Herkesin konuştuğu tarif

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Editör: Haber Merkezi