Türk kahvaltılarının en sağlıklı ve lezzetli seçeneklerinden biri olan Kaygana, çeşitli yeşilliklerle hazırlanabilir. Yeşilliklerin tazeliği, yumurtanın tok tutuculuğu ile birleştiğinde ortaya kusursuz bir lezzet çıkar.

Sabahları hızlıca hazırlayabileceğiniz Kaygana tarifi, günün en önemli öğünü olan kahvaltı için idealdir. Hem besleyici hem de doyurucu bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Kaygana, yeşilliklerin sağladığı vitaminler ve yumurtanın protein kaynağı olmasıyla, sağlıklı bir kahvaltı seçeneğidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz Kaygana tarifi.

KAYGANA TARİFİ

MALZEMELER

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
maydanoz
dereotu
yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
tuz

TARİF

Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz

Kaygana, geleneksel Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır ve çeşitli yeşilliklerle hazırlanarak daha da zenginleştirilebilir. Bu sağlıklı ve lezzetli tarif, sabahları kahvaltı sofranıza renk ve lezzet katmanın en iyi yollarından biridir. Hem kolay hem de hızlıca hazırlanan Kaygana ile güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi