Kek yapmanın zorluğunu bir kenara bırakın! Bu az malzemeli limonlu kek tarifi, mutfakta fazla vakit harcamadan nefis bir tatlı hazırlamanızı sağlayacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte detaylar...

Az malzemeyle harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu pratik anne keki tarifi, evde kolayca uygulayabileceğiniz bir lezzet sunuyor. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu kek, çay saatlerinizi renklendirecek. İşte tüm detaylarıyla az malzemeli anne keki tarifi!

Mutfağınızda her zaman bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Az malzemeli anne keki tarifi, tam size göre! Bu tarifle, kısa sürede yumuşacık ve lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarif...

MALZEMELER

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket elenmiş vanilya

TARİF

Damağınızda iz bırakacak: Lezzetiyle ünlü Peynirli Poğaça tarifi Damağınızda iz bırakacak: Lezzetiyle ünlü Peynirli Poğaça tarifi

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Daha sonra bir kap içerisinde yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın
Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Bir taraftan da sıcak suyu ilave edin, 2 dakika daha çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek malzemeler karışana kadar son kez çırpalım.
Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleuin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin. Yumurta aklarını tek seferde değil de bir kaç seferde yedirin.
Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağı ile yağladığımız 24 cm boyutundaki kalıbımıza boşaltın.
Keki 170°C önceden ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek soğuduktan sonra servis edin.

Bu az malzemeli anne keki tarifi ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kek yapabilirsiniz. Yumurta, şeker, nişasta ve limon gibi basit malzemelerle hazırlanan bu kek, hem lezzetli hem de pratik. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifle, çay saatlerinizi renklendirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi