Evde lezzetli bir köfte yapmaya ne dersiniz? Kadınbudu Köfte, pirinç ve özenle seçilmiş baharatlarla zenginleştirilen bir lezzet şölenidir. İşte mükemmel köfteyi yapmanın sırları!

Şeflerden İrmik Helvası tarifi: Sadece dört malzeme yetiyor Şeflerden İrmik Helvası tarifi: Sadece dört malzeme yetiyor

Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tarif arıyorsanız, Kadınbudu Köfte tam size göre. Bu tarif, pirinç ve dana kıymasının mükemmel uyumu ile damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak.

Kadınbudu Köfte, zengin içeriği ve eşsiz tadıyla bilinen, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bu kapsamlı rehber ile köftenizi adım adım nasıl hazırlayacağınızı öğrenin.

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

Köfte harcı için:

500 gr yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

Un
3 adet yumurta
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi

Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır.

Kadınbudu Köfte, hem geleneksel hem de modern sofralar için mükemmel bir seçenek sunuyor. Bu detaylı rehberle, köftenizi mükemmel bir şekilde hazırlayabilir ve her yemeğe lezzetli bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Deneyin ve bu klasik Türk lezzetinin tadını çıkarın!"

Editör: Haber Merkezi