Misafirlerinizi şaşırtmak ve tatlı krizlerinize hızlı çözümler üretmek için irmikli kurabiye tarifimizi deneyin. Yalnızca birkaç basit malzeme ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun!

Evinizdeki malzemelerle, 10 dakika içinde çay saatlerinizin yıldızı olacak irmikli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? İşte, adım adım kolay irmikli kurabiye tarifimiz.

Pratik, lezzetli ve herkesin beğenisini toplayacak irmikli kurabiye, çay saatlerinizi taçlandıracak. Bu basit tarifle, misafirlerinizin de unutamayacağı tatlar arasına gireceksiniz.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İrmikli kurabiye tarifimizle, çay saatlerinize lezzetli bir dokunuş katın. Bu kolay ve pratik tarif, hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Yalnızca birkaç basit adımla, her ısırıkta mutluluğu hissedeceğiniz, kıyır kıyır irmikli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizden tam puan alacağınız bu lezzetli kurabiyelerle, mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi