Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek ev yapımı pişi tarifi ile tanışmaya hazır olun. Bu adımları takip ederek, taze ve lezzetli pişileri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Pişi, kahvaltıların vazgeçilmez tatlarındandır. Bu tarif sayesinde, evinizde kahvaltı için mükemmel çıtır pişiler yapabilir, sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz.

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Çıtır dışı ve yumuşacık içi ile pişi, her zaman kahvaltı sofralarının gözdesidir. Bu kolay tarif ile evde pişi yapmanın keyfini çıkarın ve lezzetli anların tadını çıkarın.

PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

4,5 su bardağı un
2 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılış

Yoğurma kabımıza unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek karıştıralım.
Unumuzun ortasını havuz şeklinde açalım ve instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş kenarlardaki unları da hamurumuza ilave edelim.
Hamurunuzu toparlarken zorlanırsanız ellerinizi ıslatarak toparlayabilirsiniz. Eğer hamur cıvık diye un ilavesi yaparsanız katı bir hamur elde ederseniz. Hamurunuz katı olursa da pişiniz yumuşak olmayacaktır.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra, mayası geldiğinde taşmasını önlemek için üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alalım ve biraz daha yoğurarak havasını alalım.
Daha sonra hamurumuzu keserek bezeler oluşturalım. Ben daha küçük ve pofuduk pişiler elde etmek için bezelerimizi ufak tutalım. Ben bu ölçülerle toplamda 28 adet beze elde ettim.
Kestiğimmiz hamurlardan küçük küçük bezeler bezeler oluşturalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Daha sonra elimizle üzerlerine bastıralım ve yayvanlaştıralım.
Sonrasında ucunu una batırdığımız oklava ile bezelerimizin ortalarına delik açalım. Bu delikler sayesinde hamurlarımızın içerisi daha güzel pişecektir.
Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alalım ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirelim. Burada ocağınızın çok harlı olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu arada belirtmek istiyorum, benim tavam büyük olduğu için kenar kısımları daha az pişiriyordu, ben bu yüzden sık sık çevirerek pişmeyen taraflarınında pişmesini sağladım. Ama ocağınıza göre daha küçük bir tava kullanırsanız her tarafı eşit bir şekilde pişecektir.
Tüm hamurlarımız bitene kadar pişirdikten sonra pişilerimizi dilediğimiz gibi servis edelim.

Ev yapımı pişi tarifimizle, kahvaltılarınız artık daha çıtır ve lezzetli geçecek. Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu pişiler, herkesin beğenisini kazanacak ve sofralarınıza yeni bir tat katacak. Unutmayın, ev yapımı lezzetler her zaman daha özeldir. Bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizle lezzet dolu kahvaltılar yapın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi