Misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif arıyorsanız, çatlak poğaça tam size göre. Mayasız, kolay ve lezzet dolu bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak.

Damak çatlatan Höşmerim tarifi! Çanakkale'nin meşhur Höşmerim Tatlısı nasıl yapılır? Damak çatlatan Höşmerim tarifi! Çanakkale'nin meşhur Höşmerim Tatlısı nasıl yapılır?

Çatlak poğaçanın püf noktalarıyla, fırından çıkar çıkmaz tükenen lezzetlere adım atın. Bu tarifle, mutfakta harikalar yaratacak ve tüm misafirlerinizi memnun edeceksiniz.

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan çatlak poğaça, yumuşacık içi ve dışıyla sizi büyüleyecek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz muhteşem çatlak poğaça tarifi!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Çatlak poğaça, lezzeti ve pratikliğiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde, misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli kahvaltılar hazırlamak artık çok kolay. Tarifi adım adım takip ederek, fırından çıkar çıkmaz tükenen bu eşsiz lezzeti kendi mutfaklarınızda kolayca yaratabilirsiniz. Deneyin, beğenin ve lezzet dolu anların keyfini çıkarın! Afiyet olsun.