Evde cevizli ve tarçınlı kurabiye yapmaya hazır mısınız? Bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak.

Klasik lezzetlerin modern yorumu: Cevizli tarçınlı kurabiye! Bu basit tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Fırından çıkan mis kokulu kurabiyelerle gününüzü tatlandırın! İşte ceviz ve tarçınla yapılan kurabiye tarifi.

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3,5 su bardağı un

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

üzeri için;

5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini bir yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Malzemeleri birleştirmek için unu eleyerek azar azar ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin, hafif kızarana kadar.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (1-2 dakika) tarçınlı şeker karışımına bulayın.
Tarçınlı şekere bulanan kurabiyeleri servis tabağına alın.

Cevizli ve tarçınlı kurabiye tarifimizle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes tatlılar yaratabilirsiniz. Bu lezzetli kurabiyeler, hem çay saatlerinizde hem de özel günlerinizde vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin ve bu eşsiz tatları herkesle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi