Tiramisu, kahve ve labne peynirinin mükemmel uyumuyla herkesin favorisi olan İtalyan tatlısıdır. Bu basit ve lezzetli tarifle, evinizde tiramisu yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Aniden gelen misafirlere veya özel bir akşam yemeği için hızlıca hazırlayabileceğiniz tiramisu, her zaman büyük beğeni toplar. İşte evde tiramisu yapmanın en kolay yolunu anlatan detaylı bir rehber.

İtalya'nın ünlü tatlısı tiramisu, dünya çapında pek çok kişinin sevgilisi. Bu rehberde, adım adım tiramisu yapımını öğrenebilir ve kısa sürede evde bu klasik lezzeti yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet hazır pandispanya keki
muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)

ıslatmak için;

1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve

üzeri için;

Kakao

TARİF

Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.
15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip güzelce yayılır.
Kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra pandispanyanın ikinci katı kremanın üzerine kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatılır.
Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Editör: Haber Merkezi