Pastanedekilerden daha lezzetli bir muzlu rulo pasta yapmak ister misiniz? İşte size adım adım yapabileceğiniz harika bir tarif! Bu tarifle, hem pandispanyası hem de kremasıyla mükemmel bir muzlu rulo pasta yapmanın tüm püf noktalarını öğreneceksiniz.

Tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm olan muzlu rulo pasta, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarifle karşınızda. Pandispanyasından kremasına, içindeki muzun ferahlatıcı lezzetiyle bu pasta tarifini denemeye ne dersiniz? İşte detaylar!

Az malzeme ile büyük lezzet: 1 yufka 1 yumurta ile süper hızlı Börek tarifi Az malzeme ile büyük lezzet: 1 yufka 1 yumurta ile süper hızlı Börek tarifi

Muzlu rulo pasta, hem görüntüsü hem de tadıyla gönülleri fetheden bir tatlıdır. Bu özel tarifle, pastanedekilerden daha lezzetli bir muzlu rulo pasta yapabilir ve sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla muzlu rulo pasta tarifi!

MALZEMELER

Pandispanyası için:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

İçi için:

2 adet muz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

İlk olarak kremasını hazırlayın. Tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı en az 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar, beyaz köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üstünü düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15-20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra rulo şeklinde sarıp bir bezle örtün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra pandispanyanın içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştirin.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarın. Kenarlarından kesip düzleştirin ve servis tabağına alın.
Üzerine pudra şekeri serpin. İsterseniz antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz. En az 1-2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Muzlu rulo pasta tarifiyle pastane lezzetini evinize taşıyarak, tatlı krizlerinize çözüm bulabilirsiniz. Bu tarif, hem kolay hem de pratik adımlarıyla herkesin rahatça yapabileceği bir lezzet sunuyor. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi