Tatlı saatlerinizi taçlandırmak istiyorsanız, profiterol mükemmel bir seçenek. Kolay yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. İşte detaylı profiterol tarifi.

Evde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı olan profiterol, çikolata sosu ve kreması ile harika bir uyum sunuyor. Adım adım yapılışı ile profiterol tarifini burada bulabilirsiniz.

Profiterol, çikolata ve kremanın mükemmel birleşimi ile tatlı severlerin gözdesi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte profiterol tarifi ve püf noktaları.

MALZEMELER

Profiterol Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

Yufkadan Anne Pizzası: Annelerin ellerinden çıkan o muhteşem Pizza tarifi Yufkadan Anne Pizzası: Annelerin ellerinden çıkan o muhteşem Pizza tarifi

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Profiterol, çikolata sosu ve kreması ile tatlı severlerin favorisi olacak nefis bir tariftir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, hem aileniz hem de misafirleriniz için harika bir ikramlık olacaktır. Profiterol tarifini deneyerek tatlı krizlerinize son verebilir ve sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi