Kaymaklı künefenin püf noktaları ve lezzet sırları ile iftar sofralarınızı zenginleştirmeye hazır olun. Antep fıstığı ve kaymağın muhteşem uyumu ile damaklarda unutulmaz izler bırakacak.

İftara özel enfes bir tatlı yapmak isteyenlere müjde! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaymaklı künefe tarifi ile iftar sofralarınızı şölene dönüştürün.

Bu Ramazan, iftar sofralarınızda ailece lezzetli anlar geçirmeniz için kaymaklı künefe tarifimizi deneyin. Adım adım tarifimizle, herkesin beğenisini toplayacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

100 gram sade yağ
100 gram kaymak
170 gram uzun tel kadayıf
85 gram Antep fıstığı
Şerbeti için:
½ su bardağı su
1 su bardağı şeker

TARİF

Öncelikle 70 gram yağı tepsinin içerisine yayın ve ardından uzun tel kadayıfları tepsiyi ortalayacak şekilde yağın üzerine serin. 85 gram Antep fıstığını kadayıfın üzerine serptikten sonra 100 gram kaymağı da eşit olacak şekilde fıstığın üzerine yayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz kadayıfın sağında ve solunda olan fazla kısımları tekrardan üzerine kapatın.
Ev koşullarında mutfağınızdaki küçük olan ocakta ateşi her tarafına eşit olarak değdirecek şekilde 13 dakika pişirerek hazırlayın.
Geriye kalan 20 gram yağı ise başka bir tepsiye yaydıktan sonra pişen künefeyi bu yağı yaydığımız tepsiye ters olarak çevirin. Çevirdiğimiz künefeyi de 5 dakika daha pişirin. Daha önce hazırladığınız yarım bardak suya 1 bardak şekeri de ilave edip 5 dakika kaynatarak soğumaya bırakın.
Şerbet iyice soğuduktan sonra künefe sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde üzerine doğru gezdirin.
Servis etmeden önce üzerine kaymak ekleyin. (İsteğe bağlı olarak kaymaksız da tüketebilirsiniz.)

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Kaymaklı künefe, iftar sofralarınız için hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tatlı seçeneği sunar. Bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz yaparak, sevdiklerinize özel bir iftar deneyimi sunabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, kısa sürede herkesin favorisi olacak bir künefe hazırlayabilirsiniz. Ramazan ayının ruhuna uygun bu enfes lezzet, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi