Meyveli tatlının en hafifi: 10 dakikada Kremasız Magnolia tarifi Meyveli tatlının en hafifi: 10 dakikada Kremasız Magnolia tarifi

Evinizde efsane bir börek yapmanın sırlarını keşfedin. Bu özel sodalı börek tarifi ile herkesi şaşırtın ve muhteşem lezzetler sunun. İçeriğinde kullanılan malzemeler ve adım adım anlatılan yöntemlerle, bu börek tarifi mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Puf puf kabaran ve uzun süre taze kalan sodalı dilim börek, komşularınızı bile kıskandıracak bir lezzete sahip. Bu tarif ile evinizde, pastane kalitesinde börekler yapabilir, tüm ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek için Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Sodalı dilim börek tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif ile evde kolayca muhteşem börekler yapabilir, herkesi bu lezzetle tanıştırabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi