Simit, Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır, peki ya çubuk simit? Bu yenilikçi ve pratik tarif ile evde simit yapmanın keyfine varın. Hem tavada hem fırında kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sabahlarınıza lezzet katacak.

Ev yapımı çubuk simit ile kahvaltılarınız artık daha özel. Bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde, her sabah taze ve çıtır çıtır simitlerin keyfini çıkarabilirsiniz. İster klasik çayın yanında, ister reçelle birlikte tadını çıkarın.

Çubuk simit, kahvaltı sofralarınıza modern bir dokunuş katmanın yeni yolu. Bu basit tarif ile, evde lezzetli simitler yapmanın ne kadar kolay olduğunu keşfedin. Ailenizi ve misafirlerinizi bu eşsiz lezzet ile şaşırtın.

Çubuk Simit Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Üzeri için;

Kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
1 çay bardağı su (125 ml)

Çubuk Simit Tarifi

Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Ev yapımı çubuk simit tarifi ile kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, her sabah taze ve çıtır çıtır simitlerin keyfini çıkarabilir, ailenizi ve misafirlerinizi bu benzersiz lezzet ile şaşırtabilirsiniz. Unutmayın, lezzetli bir gün için çubuk simit sizi bekliyor!

Editör: Haber Merkezi