Özel günlerde ya da günlük tatlı krizlerinizde, ev yapımı etimek tatlısı ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem damak zevkinize hitap edecek hem de bütçenizi sarsmayacak.

Etimek tatlısı, tatlı severlerin vazgeçilmezi haline gelmiş bir lezzet. Süt, etimek ve birkaç basit malzemeyle hazırlanan bu tatlı, evde pratik ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz bir seçenek olarak karşınızda.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir sunum yapmak istiyorsanız, etimek tatlısı tam size göre. Bu tarif sayesinde, hem mutfakta geçirdiğiniz süreyi azaltacak hem de lezzetten ödün vermemiş olacaksınız.

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket etimek
1 litre süt
6 dolu yemek kaşığı un
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için:

1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimekleri geniş bir borcama dizelim.
Şerbet için: toz şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatmanız yeterli. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım.
Muhallebisi için : Tencereye tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpıcı ile karıştırın ve ocağı kapatın.
Koyu kıvam alan muhallebinin üzerine tereyağını ekleyip 1-2 dk çırpın. Yumuşayan etimeklerimizin üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi dağıtalım.
Krem şanti için : 2 paket sade krem şanti ile 1 su bardağı süttü koyu kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim. Tatlımızı en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Etimek tatlısı, pratiklik ve lezzeti bir araya getiren mükemmel bir tatlıdır. Bu tarif ile, evde kısa sürede ve kolay bir şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Hem ekonomik hem de damak zevkinize uygun bu tatlıyı denemekten çekinmeyin. Misafirlerinizden tam not alacak bu tatlı ile, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi