Orman kebabı, kuşbaşı etin, sebzelerin ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden. Evde bu lezzeti yeniden yaratmak, düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte adım adım tarifimiz.

Sofralarınızı zenginleştirecek, misafirlerinizi memnun edecek bir tarif arıyorsanız, orman kebabı tam size göre. Bu tarifle, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sunun.

Pratik, lezzetli ve doyurucu bir yemek mi arıyorsunuz? O zaman ev yapımı orman kebabı tarifimizle tanışın. Adım adım yönergelerimizle, bu eşsiz lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı
1 kilo bezelye
1 soğan
1 havuç
2 patates
2 yeşil biber
1 diş sarımsak
Birer tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su

Tadına doyamacağınız kete tarifi! Kıyır kıyır Kete nasıl yapılır? Tadına doyamacağınız kete tarifi! Kıyır kıyır Kete nasıl yapılır?

TARİF

Etleri yıkayıp süzdürün.
Etleri tencereye ekleyip suyunu çekinceye dek kavurun.
Soğan ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayın daha sonra tereyağı ve sıvı yağ koyup karıştırın.
2 su bardağı sıcak su ekleyin ve etler yumuşayana dek pişirin.
Etler piştikten sonra domates ve biber salçasını da koyup kavurun.
Ardından önce havuçları ve daha sonra bezelyeleri ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyun.
Tuzunu, baharatlarını (kekik olmadan) ekleyin.
Bezelyelerde yumuşama olduğunda küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
Orman kebabını ocaktan aldıktan sonra kekik ilavesini yapın.
Yarım saatlik ağzı kapalı bir şekilde dinlenme süresinden sonra servis edin.

Orman kebabı tarifimizle, evinizde ağız sulandıran bir yemeğe imza atabilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifle, hem günlük yemeklerinize hem de özel davetlerinize renk katın. Unutmayın, iyi yemek iyi malzemeden ve sevgiden geçer. Afiyet olsun!