Antakya’nın eşsiz lezzetlerinden biri olan kömbe, susamla kaplanmış kıyır kıyır yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kömbe tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Antakya mutfağından çıkan kömbe, kıyır kıyır yapısı ve nefis lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Susamla kaplanmış bu enfes kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizi etkileyecek. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kömbe tarifi.

Çay saatlerinizde farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, Antakya’nın ünlü kömbesini mutlaka denemelisiniz. Kıyır kıyır dokusuyla diğer kurabiyelerden ayrılan bu tarif, susamla taçlandırılarak lezzetine lezzet katıyor. İşte adım adım kömbe yapımı.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri için:

İtalya mutfağından sofralarınıza: Orijinal Lazanya tarifi İtalya mutfağından sofralarınıza: Orijinal Lazanya tarifi

1çay bardağı susam

TARİF

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi