Evinizde şeftali reçeli yapmaya ne dersiniz? Bu basit adımları takip ederek, kahvaltılarınızı tatlandıracak harika bir reçel yapabilirsiniz.

Şeftali reçeli, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir kahvaltılık seçeneğidir. İşte adım adım şeftali reçeli yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

Bu reçel tarifi ile şeftalilerin doğal tatlılığını kahvaltı sofranıza taşıyın. Şeftali reçeli yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı!

ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ

3 kilogram şeftali
6 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu

Yemelere doyamayacaksınız: Bayram sofralarına lezzet Katacak Soğuk Baklava tarifi Yemelere doyamayacaksınız: Bayram sofralarına lezzet Katacak Soğuk Baklava tarifi

ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ

Şeftalileri yıkayın ve kabuklarını soyun.
Ardından dilimleyin ve bir tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
Ertesi gün şeftalileri orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
Ara ara üzerinde biriken köpükleri kaşık ile alın.
Tereyağını da ilave edin ve iyice karıştırın.
5 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Reçel sıcakken kavanozlara boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.

Şeftali reçeli yapmak, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve kahvaltılarınıza tat katacak bir seçenektir. Bu tarif ile reçel yapımını keşfedin ve ailenize lezzetli bir sürpriz yapın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi