Çay saatlerinizi taçlandıracak, ağızda eriyen bir lezzet: Çikolatalı ıslak kek. Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesi mutfağınızın hayranı yapabilirsiniz. İşte tarifin detayları!

Ev yapımı bir kek düşünün ki, her ısırıkta çikolatanın o eşsiz tadını hissedesiniz. İşte size çikolatalı ıslak kek yapmanın en pratik yolu. Hadi başlayalım!

Nutella ve çikolata sosunun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu ıslak kek tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olacak. Kolay ve lezzetli bu tarifle, herkesi etkilemeye hazır olun.

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Malzemeler

4 tane yumurta
2 çay bardağı toz şeker (Küçük boy)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolatalı çikolata sosu
1 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı kadar un (200 ml klasik su bardağı)

Sosu için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nutella
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

Toz antep fıstığı
Hindistan cevizi

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
Süt, sıvı yağ, kakao ve çikolata sosunu ekleyip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
Pişen keki fırından çıkarın ve 5 dakika bekleyin.
Sosu için süt, toz şeker, kakao, ve nutellayı bir kabın içerisine koyup iyice karıştırın.
Keki dilimleyin.
Üzerine sosu kaşık yardımıyla dökün.
Sosunu çekince üzerine toz antep fıstığı ve hindistan cevizi koyup servis yapın.

İşte karşınızda, ağzınızda eriyen enfes bir çikolatalı ıslak kek tarifi! Bu tarif ile hem pratik hem de lezzetli bir tatlı hazırlayabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi