Çay saatleriniz için aradığınız lezzet burada: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye! Bu basit ve lezzet dolu tarifle, sevdiklerinizle tatlı anlar yaşayabilirsiniz.

Elma ve tarçının harika uyumuyla hazırlanan Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif...

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

Tatlı krizleriniz için enfes bir çözüm: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye! Bu lezzetli ve hafif tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz?

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, lezzetli ve hafif yapısıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu kolay tarif ile hem sevdiklerinizi mutlu edebilir hem de kendinize lezzetli bir mola verebilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika kurabiyeleri pişirmeye başlayın!

Editör: Haber Merkezi