Yayla çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Evde kendi çorbanızı yaparak, sofralarınıza farklı bir tat katın. İşte tarif...

Ev yapımı yayla çorbası ile sofralarınızı şenlendirin. Bu kolay ve lezzetli tarifle, herkesin beğenisini toplayacaksınız.

Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi

Yayla çorbası, hem besleyici hem de çok lezzetli. İster öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde, bu çorba her zaman içinizi ısıtacak.

Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır.

Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bu lezzetli ve pratik yayla çorbası tarifi ile, geleneksel Türk mutfağının sıcak ve samimi lezzetlerini sofranıza taşıyabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de besleyici olan bu çorba, her öğünde vazgeçilmeziniz olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi