Lahmacun denildiğinde akla hemen uzun süreli hazırlık süreçleri gelir; ancak bu yufkadan lahmacun tarifiyle, hem zamanınızdan tasarruf edecek hem de lezzetinden ödün vermeyeceksiniz. Merak edenler için işte detaylar...

Geleneksel lahmacun lezzetini evinizde hızlıca yaşamaya ne dersiniz? Yufka kullanarak hazırlayacağınız bu kolay lahmacun tarifi, tüm aileyi mutfağa davet ediyor. İşte başlıyoruz...

Restoran kalitesinde lahmacunu evinizin rahatlığında yapabileceğinizi söylesek? Yufka ile pratik ve lezzetli bir lahmacun yapımına hazır olun. Detaylar için okumaya devam edin...

LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler

1 yufka

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı su

200g kıyma

2 sivri biber

1 kapya biber

1 küçük soğan

1.5 tatlı kaşığı domates salçası

Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi

Yarım tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı domates püresi(yazdan sos)

karabiber, tuz

2 yk zeytinyağı

YUFKADAN LAHMACUN NASIL YAPILIR?

10,su ve yufka haricindeki tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alarak iyice harmanlayıp bir harç oluşturunuz.
Daha sonra harcınızı bir kenara alınız.
Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yufkayı yaydıktan sonra 4 kenarından tepsi boyunda dikdörtgen olacak şekilde katlayınız.
Başka bir kabın içerisinde un ve suyu çırparak fırçanın ucu ile fazla olmayacak şekilde yufkanın üzerine sürünüz.
Sosu fazla kaçırmanız durumunda lahmacunlar çıtır olmayacaktır
Daha sonra yufkanın üzerine kıyma harcını yayınız.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarda pişiriniz.
20 dakika pişirdiğiniz lahmacunları afiyetle tüketebilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi