Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özoğlu, Cumhuriyet Savcı Yunus Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Seyhan Zengin Oduncu, öğretmenler ve öğrenciler, Dünya Engelliler Günü’nde Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan program için Osmancık Belediye Kültür Sitesi’nde bir araya geldi.


Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osmancık Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Seyhan Zengin Oduncu yaptı.
Oduncu; "Okul olarak engelliliğin, engelli ailesi olmanın, engelli insanları hayata kazandırmanın farkında, bilincinde ve ciddiyetindeyiz. Engel kelimesini dışarıdan değil, içeriden görmeyi mesleğimiz gereği idrak etmiş olmanın acı sevincini doya doya yaşıyoruz. Özel günler mutlu olmak, bir parça huzur bulmak ve yüzlere bir tutam gülücük kondurmak içindi ve bizce en özel gün sahnede izlediğimiz yürekleri bir kuş kadar özgür çocuklarımızdır" dedi.


Öğrenci velileri adına bir konuşma yapan Burçin Öder ise “Bu özel günde sevgi izinin önemini sizinle paylaşmak isterim. Ben Doğa Öder’in annesiyim ben bir anne olarak sevgi izini çok önemsiyorum. Ben sevgi izini ilk 2015te müge anlıda gördüm. İstanbul’da 2016’da Doğaya sevgi izini gönül rahatlığı ile yaptırdım. Sevgili veliler bizim çocuklarımız özel çocuklar olduğu için kendilerini bizler gibi ifade edemeyebilirler. Onun için sevgi izini yaptırmanızı tavsiye ederim. İleride çocuğunuzun başına ne geleceğini bilemezsiniz oldu ki çocuk kayboldu çocuğunuzu bulan şahıs çocuğun bileğindeki sevgi izini gördüğünde polisi aradığında bu sayede polis memuru çocuğu sizin adresinize ve telefonunuza ulaşıp çocuğunuzu size güvenli bir şekilde teslim edecektir.

Sevgi izi sayesinde hem sizin gönlünüz rahat olacak hem de çocuğunuz güvende olacak. Sizler düşünceli anne ve babalar olarak çocuğunuza gönül rahatlığıyla sevgi izini yaptırabilirsiniz. Sevgi izini bir tek özel gereksinimli çocuklara değil yaşlı ve alzheimer hastalarına da yaptırabilir. Bizler bu sayede herkese örnek olabiliriz” şeklinde konuştu.
Ardından okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından özenle hazırlanan müzikli oyun gösterileri, spor ve slayt gösteri ile müzik dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı.


Katılımcılar tarafından duygulu anlara sahne olan etkinlik ayakta alkışlanırken Kaymakam Akpay ve Başkan Vekili Özoğlu, Osmancık Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.