Osmancık’ta yasak olmasına rağmen gece avına çıkan 3 kişi vatandaşların şikayeti üzerine yakalandı. Şahısların araç ve tüfeklerine el konuldu.

Edinilen bilgilere göre gece avı yasak olmasına rağmen Sarıalan bölgesi Çatalçay mevkiinde tavşan avı yapan 3 kişiyi gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi.

Milli Parklar Doğa Koruma ve Osmancık Kara Avcılar Derneği görevlileri vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye giderek gece avı yapan F.D., İ.P. ve M.S.’yi yakaladı.

Yakalanan şahısların av bölgesine geldikleri otomobil ile yarı otomatik av silahı ve projektörlerine el konuldu.

GECE AVCILARINA AĞIR CEZA

Süresiz olarak el konulan ve hazineye aktarılan araç, ihale usulü ile satışa çıkarılacak. Şahısların araç ve silahlarına el konulmasının yanı sıra yaklaşık 6 bin lira tutarında cezai işlem de uygulandı.

Osmancık Kara Avcılar Derneği Başkanı Aydın Güler, gece ve gündüz avı denetimlerinin sürekli yapıldığını, usulsüz avcılara göz açtırılmayacağını ifade etti.

Kanunlara uygun olarak avcılık yapan, doğaya saygılı ve gece katliamı yapmayan avcılara da teşekkür eden Güler, usulsüz avcıların ağır cezai işlemlerle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Dernek Başkanı Güler, bölgelerinde gece avına çıkan avcıları görmeleri halinde polis ve jandarma ekiplerine anında bilgi vermeleri konusunda uyarıda bulundu.