"Cumhuriyet, hür yaşamaya and içmiş Yüce Türk Milleti'nin çoban ateşleri gibi yurdun dört yanında başlattığı milli direnişin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birleştirilmesi ve zafere ulaşılmasının sonucudur. Kendi yurdunu kendisi kurtarmış olan Türk Milleti, Cumhuriyet ile birlikte yurdunun idaresini de ele almıştır" diyen Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ulu Önder Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda ifade ettiği üzere; Cumhuriyetimizin temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk Kültürüdür. Muhafızları ise başta Türk Gençliği olmak üzere mensubu olmaktan şeref duyduğumuz yüce Türk Milleti'dir.

Türk Cumhuriyeti'ni yıpratmak ve yıkmaya yeminli olan üç bin yıllık düşmanlarımızın, örtülü şekilde savaşını devam ettirdiğinin ve Cumhuriyetimizin yürütücü kuvveti olan Türk Gençliği'ni yakın dönemde daha fazla hedef aldığının farkındayız. Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde yaygın şekilde gördüğümüz sokak röportajlarında, gençlerimizin yurtdışında yaşama heveslerini dile getirmeleri vb. şuursuzca söylemlerin çokluğu, vatanperver bir gençlik hareketi olarak bizlerin üzerine düşen görevin büyüklüğünü ortaya koymaktadır.

Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni emanet ettiği ve hitabesinde "Ey Türk Gençliği" dediği memleket çocuklarına "Z Kuşağı" şeklinde hitap eden gafillerin bir tertibi olduğu apaçık ortada olan bu "ülkesini terk etme" söyleminin gençliğimiz üzerindeki tesirini silmeyi vazifelerimizden sayıyoruz. Bu itibarla her fırsatta dile getirdiğimiz gibi; gençliğimize yalnızca "Türk Gençliği" şeklinde hitap ediyor ve herkesi de aynı tavra davet ediyoruz. Türk gençliğini; koşullar ne olursa olsun yurduna ve milletine bağlılıkta tereddüt etmeyecek, devletine hizmette yarışacak vatandaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içindeyiz.

Türk düşmanları, içimizden çıkan bir grup gafil ve haini görüp boşuna sevinmesin. Bin yıldır olduğunu gibi Kılıçarslan'ın torunları haçlıları Anadolu'ya gömmek için her an teyakkuzdadır. Türk Milleti'nin 57. Alayı Ülkü Ocakları var oldukça da bu gerçek değişmeyecektir.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan bütün gazilerimize ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kanlarıyla kuran aziz şehitlerimize rahmet diliyor; Yüce Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum!