Üniversite öğrencilerine piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde vergisiz destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından merakla beklenen yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi. Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası ile pilot proje olarak deprem bölgesinden başlamak üzere yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de 15.15'te başlayan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantı, 3 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından kameralar karşısına geçti.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız” Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız”

GENÇLERE TELEFON VE BİLGİSAYAR MÜJDESİ

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler. 18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.