Anadolu’da 4 bin yıl önceki meslekler: Baş asacı, sığır bakıcıları başı, pazarcılar amiri, bahçıvan, sofracı, kapıcı başı, hancı, çamaşırcı Anadolu’da 4 bin yıl önceki meslekler: Baş asacı, sığır bakıcıları başı, pazarcılar amiri, bahçıvan, sofracı, kapıcı başı, hancı, çamaşırcı

Çorumlu hemşehrimiz devlet sanatçısı Gülsemin VelidedeoğluGazze’ye baharın geleceğini müjdelemek istiyorum” dedi.

Bir sanatkar olarak Filistin’de, Gazze’de binlerce çocuğu katleden soykırımda acıyı iliklerine kadar hissettiğini belirten ebru sanatçısı Gülsemin Velidedeoğlu, “Oradaki vahşetin bitmesi için elimden geleni yapmak, eserlerimle acıya ses olmak istiyorum” diyor.

Velidedeoğlu, “Bir sanatkarın eseri içindekilerin dışa yansımasıdır. Kalbim acıyor, içim kanıyor. Yersiz, yurtsuz, ailesiz kalan kardeşlerime acılarını hissettiğimi eserlerimle göstermek istiyorum” ifadelerini kullanıyor ve sözlerini şu şekil sürdürüyor: “Gazze’ye baharın geleceğini müjdeleyerek, ümit olmak istiyorum. Sanatçıyım geleceğe bugün yaşanılanları unutturmamak için eser bırakmayı arzu ediyorum. Unutmasınlar, unutmasınlar ki bu zulüm tekrarlanmasın. Vicdanlar sese gelsin ve tek yürek bu vahşet dünyaya haykırılsın. Vicdanlı bir dünya oluşsun. Zulmün karşısında iyilik ayağa kalksın. Eserlerimde sadece görseli güzelden ziyade bir duruşa sahip, izleyicisine mesajlar veren eserler üretmeye gayret ediyorum. İnsanlığı Gazze için direnişe çağırmak ve Gazze’nin, Gazzeli annelerin, bebeklerin sesi olmak en büyük sorumluluğumuzdur.”

EBRU TEKNEMDE BOYALARIM FİLİSTİN BAYRAĞI OLDU

Yaptığı ebruları anlatan Velidedeoğlu, “Kırık bir lale, Kubbetüs Sahrayı sardı bir eserimde. Kudüs ümmete kırgınlığını lale ile haykırdı izleyicisine. Bu eserim müzayedede Gazze yararına iyi bir fiyatla satıldı. Ebru teknemde boyalarım Filistin bayrağı oldu ve kan damlayarak vahşetin sesi oldu. Lalelerim Filistin renklerine büründü boyunlarını büktü ve kan damladı. Her yer Filistin oldu ve tüm teknem yüreğim gibi Filistin renklerinde Filistin haritası ile doldu. Ayırt etmeksizin tüm canlıların katledilişini anlatmak için Filistin’in kuşları uçarken ebrumda bombalar düştü üzerlerine. Kan ve gözyaşı sardı semayı. Büyüklü küçüklü Filistin renkleri ile yaptığım çiçeklerim aileyi anlattı. Bir ailenin üzerine düşen bombayı anlattı. Filistin’de çiçekler açtırdı ebrularım ve ümit sardı içimi ve eserimi. Bir gün bir çift kuş uçtu Filistin’e muhabbetle selamladı kardeşlerimi”