Trendyol 1. Lig'in 23. haftasında futbolseverlerin merakla beklediği karşılaşmada Ahlatcı Çorum FK, deplasmanda Sakaryaspor'a 3-1 yenildi. Ancak maçın skorundan çok, maçın son dakikalarında yaşanan ve akıllara durgunluk veren faul pozisyonu maçın önüne geçti.

Sakaryaspor - Ahlatcı Çorum FK maçında Geraldo'ya yapılan faul ve hakem Davut Çelik'in bu pozisyonu değerlendirmemesi, büyük bir tartışma yarattı.

Sakaryaspor - Ahlatcı Çorum FK Maçında Tartışmalı Anlar

Maçın son anlarında Ahlatcı Çorum FK'nın kanat forveti Geraldo'ya yapılan faul, futbol sahalarında ender görülen türden bir hareketti. Bu faul, "dünyanın neresine giderseniz gidin 9 kusurlu hareketten biri" olarak tanımlanabilecek cinsten. Ancak, bu net faule maçın orta hakemi İzmir Bölgesi'nden Davut Davuk Çelik tarafından farklı bir yaklaşım sergilendi ve Geraldo'nun ayağı kırılmadığı için faul bile verilmedi!

Hakem Kararı Tartışma Yarattı

Davut Davuk Çelik'in bu kritik pozisyon karşısında sergilediği tutum, futbol kamuoyunda geniş yankı buldu. Çorum FK taraftarları ve futbol analistleri, hakemin bu kararına tepki gösterirken kırmızı kart beklenilen pozisyonda faul bile verilmesi herkesi şaşkına çevirdi.

Konyaspor’da, Moreno ile yollar ayrıldı Konyaspor’da, Moreno ile yollar ayrıldı

İşte Geraldo'ya yapılan faul

Editör: Kubilay Olcan