Eğer ani gelen misafirleriniz için hızlıca lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, çatlak poğaça tarifi imdadınıza yetişiyor. Bu tarif sayesinde, sadece birkaç dakika içinde, tüm ailenin ve misafirlerin beğenisini kazanacak poğaçalar yapabilirsiniz.

Bu tarif ile Açma yapmak çok kolay! Dillere destan Dereotlu Açma tarifi Bu tarif ile Açma yapmak çok kolay! Dillere destan Dereotlu Açma tarifi

Çatlak poğaça tarifi, görünümü ve tadı ile muhteşem bir atıştırmalık sunuyor. Bu tarif, kısa sürede yumuşacık ve çıtır çıtır poğaçalar yapmanız için gereken her detayı içeriyor. Misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacak.

Çatlak poğaça, kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğeneceği bir tariftir. Yumuşacık içi ve harika görünümü ile bu poğaça, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte adım adım çatlak poğaça yapımı!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Çatlak poğaça tarifi, kolaylıkla ve hızla hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği lezzetli bir seçenektir. Fırından çıktığı gibi tükenen bu poğaçalar, lezzeti ve pratikliği ile mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Deneyin ve bu muhteşem poğaçaları sevdiklerinizle paylaşın!