Limonun taze ve ferah tadı ile tiramisu'nun muhteşem dokusunu bir araya getiren bu tarif, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Eğer mutfakta yeni lezzetler denemek istiyorsanız, limonlu tiramisu tam size göre. İşte herkesin beğenisini toplayacak bu özel tarif...

Limonlu tiramisu, hem göze hem damağa hitap eden, farklı ve özel bir tatlı. Bu basit ve lezzetli tarifle herkesi şaşırtın.

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

MALZEMELER

Islatmak için:
2 paket kedi dili
1 adet limon suyu
1 su bardak su
1/2 (yarım) su bardak şeker (Damak tadınızı göre ayarlayın)

Muhallebi için:

1 lt süt
3 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
200 gr yada 400 gram labne
1 paket krem şanti
Limon kabuğu rendesi ve varsa aroması

Limon sosu:

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

1 limon rendesi
1 limon suyu +üzerine bir bardak dolana kadar su
1 silme yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

TARİF

Kedi dillerini ıslatmak için, bütün malzemeleri kısık ateşte 10 dk kaynatalım.
Soğutunca kedi dillerini ıslatıp borcama dizelim.
Muhallebi için, un, nişasta ve şekeri bir kaba alalım.
Yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Süzerek tencereye döküp ocağa alalım. Bu kısım önemli pütürler varsa gidecek. Blendera vurmamak için süzmeniz iyi olur.
Piştikten sonra soğutmaya bırakın.
Soğuduktan sonra yani kabuk bağlayıp katılaşınca toz şanti ve labne ekleyip çırpıyoruz.
Limon rendesi ve aroması katıyoruz. *bu krema biraz daha akıcı oluyor.
Dilim dilim şeklinde sert kalıp gibi durmuyor. İsterseniz kaşık tatlısı gibi isterseniz cuplarda da yapabilirsiniz.
Limon sos için, limon kabuğu rendesi ve şekeri elimizle ovuşturalım.
Limon suyunun devamını suyla tamamlayıp ocakta kaynatalım. Tatlının üzerine dökelim.

Limonlu tiramisu, lezzeti ve kolay yapımıyla mutfakta harikalar yaratan bir tatlı. Bu özel tarif, hem yeni tatlar keşfetmek isteyenleri hem de klasik tatlı severleri memnun edecek. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti sofranıza taşıyın!

Editör: Haber Merkezi