Çorum Milli İrade Platformu, televizyon ekranlarında kullandığı ifadeler nedeniyle Fatih Altaylı’yı İslam Aleminden derhal özür dilemeye davet etti.

Milli İrade Platformu’ndan yapılan açıklamada; Kur’an’ın ayetlerini hiç kimse bu şekilde aşağılayarak kullanamaz. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmasına müsaade etmeyiz” denildi.
Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Çorumlu hafız bölge birincisi oldu Çorumlu hafız bölge birincisi oldu

“Üzülerek takip etmekteyiz ki, ülkemizde kerametleri kendilerinden menkul aydın, gazeteci, yazar vb. kimlik ve kisvesi altında kimi zevat, ilgili ilgisiz herhangi bir fırsatta İslam’a ait değerler ve kavramları ağızlarında sakız yapmaktan, gevelemekten ve bazen de geviş getirmekten bir şey, bir medet umuyorlar.

İyi bilinmelidir ki bu ülkenin mayası İslam’dır, Kur’an’dır, Peygamber sevgisidir. Milletimiz bu aziz değerler uğruna geçmişte nice bedeller ödemiştir, bundan sonra da ödemekten geri durmayacaktır. Bizler İslam’ı bir inanç ve kültür olarak benimseyerek tarihte derin izler bırakmış bir milletin evladıyız. Ancak son bir buçuk iki asırdır zihni ve kalbi bu değerlere uzak, ağırlıklı olarak köhnemiş Batı medeniyetine meftun ve yaslanmış çevreler bu duyarlılığı bilhassa yeni nesiller üzerinden örselemeye ve bitirmeye çalışıyorlar.
Bunlardan biri de Fatih Altaylı ismindeki ekran yüzü. Bu zatın bu hafta içerisinde bir youtube kanalında yaptığı söyleşi de kendince siyasi bir analiz yaparken kullandığı tahfif edici ve hakaret içerikli ifadeler onun şahsında İslam’a olan nefretlerini kusmak için fırsat kollayanların her zamanki halet-i ruhiyelerini ifade ediyor.

“MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”

Kullandığı ifadeler nedeniyle Fatih Altaylı’yı önce kamuoyuna ifşa ediyor ve ardından da Müslüman milletimizden derhal özür dilemeye davet ediyoruz. İslam’ın esasını oluşturan kutsal kitabımız Kur’an’ın ayetlerini hiç kimse bu şekilde aşağılayarak kullanamaz. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmasına müsaade etmeyiz.

Barışın teminatı olan İslam ve onun asli dayanaklarını bu milletin ne zihninden ne de kalbinden söküp atmaya hiçbirinin gücü yetmez, yetmeyecektir. Kimilerinin asıl derdinin bu milleti bir arada tutan İslam’ın hassasiyetlerini ve onun sayesinde sağlanan ve bizi bir arada tutan barış ve kardeşlik ortamını germek olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu kötü ve çirkin niyetlileri yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyoruz.

Benzer vakaların maalesef yerel basında yine köşe yazarlığı kılıfı ile sergilenmesi de dindar kamuoyunu ciddi bir şekilde rahatsız etmektedir.

Herkese ama bilhassa basın yayın organlarına düşen görev, toplumsal huzuru ve barışı bozacak art niyetli, kökü dışarıda, zihni ve kalbiyle bize yabancılaşmış kimselere ses olmamaya, onlara fırsat vermemeye, sayfalarını ve sütunlarını onlara açmamaya azami dikkat göstermek olmalıdır.