Kahvaltı sofralarınızı veya çay saatlerinizi süsleyecek, sadece sıvıyağ, kabartma tozu ve birkaç temel malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis poğaçalar... İşte adım adım mayasız poğaça tarifi!

Mutfakta geçirdiğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzetinden ödün vermeyen tarifler arıyorsanız, bu sıvıyağlı poğaça tarifi tam size göre. Hızlı, kolay ve muhteşem sonuçlar!

Tereyağına veda etmenin zamanı geldi! Sıvıyağ ile yapılan bu mayasız poğaça tarifi, size hem zaman kazandıracak hem de tereyağlı tariflerle yarışacak lezzette poğaçalar vaad ediyor.

Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Poğaça Tarifi 

Sadece bir taneyle duramayacaksınız: Bağımlılık yapan Brownie Kurabiye tarifi Sadece bir taneyle duramayacaksınız: Bağımlılık yapan Brownie Kurabiye tarifi

Malzemeler

2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz silme
3 su bardağı un az gelirse eklenir

Üzerine

Yumurta sarısı

Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Poğaça Tarifi 

Beş dakikada yapılacak harika bir poğaça tereyağsız sadece sıvı yağ ile mayalı gibi kabaran muhteşem poğaçalar yapılışı.
Sıvı yağ ,yoğurt, yumurta akı, tuzu elimizle karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Hiç bekletmeden elimizle yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırın.
Büyütüp hemen ikiye katlayıp yarım ay sekli verip fırın tepsisine yerleştirelim.
Hepsine aynı işlemi uygulayın.
Hamurları tepsiye aralıklı dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca poğaçalar hazır not ben peynir kullanmadım çocuklar peynirli yemediği için peynirlide çok lezzetli olacaktır.

Sıvıyağ ile yapılan mayasız poğaça tarifimizi deneyerek, hem zamanınızdan tasarruf edebilir hem de lezzetten ödün vermeden enfes poğaçalar yapabilirsiniz. Tereyağı kullanmadan da poğaça yapabileceğinizi gösteren bu tarif, mutfakta yeni deneyimler arayan herkes için mükemmel bir seçenek. Sağlıklı, hızlı ve lezzetli poğaçalar için tarifimizi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi