Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Hızlı, kolay ve o kadar lezzetli ki, ilk ısırıkta bağımlısı olacaksınız! Bu un kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, tatmin olma hissini maksimuma çıkaracaksınız.

Un kurabiyesi, tereyağı ve pudra şekeri; basit görünen bu üç malzeme bir araya geldiğinde ortaya çıkan lezzet, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. İşte, pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifimiz...

5 çayının yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, işte size hem pratik hem de enfes bir öneri: 3 malzeme ile 20 dakikada hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi. Cevizli veya sade, tercih sizin!

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün. 

Editör: Haber Merkezi