Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, BAĞ-KUR'lu esnafın yüksek prim günü ve prim rakamları altında ezildiğini, mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulunda şimdi de Bağ-Kur esnafının sorunlarını gündeme getirerek, verdiği sözleri tutmayan AKP hükümetini eleştirdi.

DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi

Tahtasız, konuşmasında şunları söyledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi halkımızı maalesef seçimden seçime hatırlıyor. Seçim öncesi sözler verip seçim sonrası unutuyor.

BAĞ-KUR'lulara genel seçim öncesi söz verdiniz ama tutmadınız. BAĞ-KUR'lu esnafımız "Maddi manevi dayanacak gücümüz kalmadı, basit-gerçek usul ayrımı ve 1999 öncesi 7.200 prim gününü kabul etmiyoruz. 1999 öncesi 5 bin ve 5.975 gün primle emeklilik hakkımızdır. BAĞ-KUR'lu gündemde yoksa oy da yok" diyor.

22 yıldır olduğu gibi her seçim öncesi söz verip seçim gelince unuttunuz. Seçim öncesi "Mülakatı kaldıracağız" dediniz, "Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. BAĞ-KUR'luların, esnafın prim gününü 9.000'den 7.200 güne indireceğiz" dediniz, "Stajyer ve çıraklığı sayılmayanların mağduriyetini gidereceğiz. Tüm memurlara 3600 ek gösterge vereceğiz, ev hanımlarına devlet destekli sigorta yapacağız" diye söz verdiniz ama maalesef bu sözleriniz hep havada kaldı.”