Evde mis gibi açma kokusu eşliğinde bir kahvaltı hayal edin. İşte bu hayali gerçeğe dönüştürecek, kolayca hazırlayabileceğiniz bir açma tarifi ile karşınızdayız. Lezzetiyle herkesi mest edecek açma yapımı için gerekli malzemeler ve detaylı tarif burada.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan açmayı evde denemeye ne dersiniz? Bu pratik ve lezzetli açma tarifi sayesinde fırından çıkan sıcacık açmalarla kahvaltılarınızı şenlendirin. Adım adım rehberimizle açma yapmanın keyfini çıkarın.

Açma severler için mükemmel bir tarif hazırladık! Evde kolayca yapabileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli açmalar için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları bu tarifte sizi bekliyor. İşte herkesin favorisi olacak açma tarifi.

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
5 bardak un

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

TARİF

Şekeri, sütü, mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Yumurtaların beyazlarını ekleyin.
Yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Unu yavaşça ekleyerek yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalanması için kenarda bekletin.
Hamurdan ceviz boyutlarında parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat pişirin.

İşte bu kadar! Adım adım anlattığımız açma tarifi sayesinde evde kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşacık ve lezzetli açmalarla kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Açmalarınızın tadına doyum olmayacak, herkes bu tarifi sizden isteyecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi